Verwarming kerk

Beste gemeenteleden,

In verband met de sterk gestegen energie kosten zijn er enkele maatregelen genomen om het gasverbruik voor het verwarmen van de kerk te verminderen. Jaarlijks verbruiken we ruim 15.000 m3 aardgas. In oktober is het oude maandbedrag wat we als voorschot betalen verdubbeld naar € 3.500. Op jaarbasis is dit € 42.000.  Als we er vanuit gaan dat we op 26 zondagen van oktober tot en met maart de kerk verwarmen, kost dit € 1.600 per zondag.

Om het gasverbruik te verminderen is de thermostaat op zondag 1 graad teruggedraaid van 18˚C naar 17˚C. Om de warmte zoveel als mogelijk in de kerk te houden zal voor het in- en uitgaan van de kerk tijdens het stookseizoen alleen gebruik gemaakt kunnen worden van de ingang aan de zijde van Omoda. De ingang bij het orgel blijft dan gesloten en is alleen in noodsituaties te gebruiken. Dit geldt ook voor de toegangsdeur naar het kerkcentrum in het zijpad.

Deze winter zal het hierdoor iets kouder zijn in de kerk dan in voorgaande winters, maar we gaan er vanuit dat u begrip zult hebben voor de genomen maatregelen.

De kerkrentmeesters