Zo staat geschreven

Honderd korte commentaren bij de bijbel

De bijbel is een bibliotheek aan boeken, verhalen, gedichten en liederen. Ze vertolken eerder een zoektocht dan dat ze in steen gegoten waarheid verkondigen. Die zoektocht is gericht op leven en levenskansen, bevrijding en vrijheid, verbondenheid en solidariteit. God gaat met mensen mee, zegt de bijbel, als een betrouwbare tochtgenoot. Niet almachtig en ver weg, maar juist afgedaald en nabij. Maar niet als persoonlijk ‘bezit’, maar altijd gericht op het welzijn van de mensheid, leven voor allen en alles, voor deze wereld nieuw.

Franck Ploum heeft in deze bundel honderd korte commentaren verzameld bij en rondom verhalen en teksten uit de bijbel. Je hoeft die bijbelverhalen niet persé te kennen, de commentaren nemen je mee, roepen herkenning op, schudden wakker of bieden een nieuwe invalshoek. Altijd worden ze verbonden met maatschappelijke, politieke en persoonlijke vraagstukken. De benadering varieert van exegetisch tot poëtisch en (auto-) biografisch.

Franck Ploum (1968) is theoloog. Als voorganger is hij verbonden aan de Ekklesia Breda en het bijbehorende bijbels leerhuis Zinsverband en aan de Vrijzinnige Gemeente Zierikzee. Hij is werkzaam voor de Congregatie van de Broeders van Huijbergen en publiceert over bijbelse thema’s vanuit politiek en maatschappelijk perspectief.

PRIJS: €9,95
EAN: 9789493191433
Uitgever: Paris Books
Uitvoering: Paperback
Pagina’s: 125
Afmetingen: 243 x 153 x 13 mm
Gewicht: 231 gram

Deze bundel is opgedragen aan
de vorig jaar april plotseling overleden
bijbelwetenschapper Egbert Rooze.

Pleitbezorger van de politieke bijbellezing.