Mailbrief mei’21

Lieve mensen,

Zondag is het zo ver, er mag weer gevierd worden in de Gasthuiskerk. Eindelijk kunnen we elkaar als Gemeente weer ontmoeten. Velen van ons hebben hier naar uit gezien. Het wekelijkse of regelmatige moment van bij elkaar komen en inspiratie opdoen uit bijbelse of andere religieuze en spirituele bronnen is voor veel mensen nog steeds een moment van bezinning en stilstaan bij de eigen levensweg.  Maar dat niet alleen. Het is ook een moment van ontmoeting, elkaar zien, van voelen dat je niet alleen staat. Het ervaren van gemeente-zijn is voor veel mensen verbonden met samenkomen.

December 2020 ging de boel op slot en nu, ruim 5 maanden later gaat de deur weer open. Een belangrijk moment. Niet alleen omdat het eindelijk weer mag, maar ook omdat het een signaal is dat we langzaam uit de crisis kruipen, langzaam, maar toch. Hopelijk kunnen we vanaf deze zondag de gesloten kerkdeur achter ons laten en groeien richting steeds meer vrijheden en uiteindelijk ook weer samen zingen en maaltijd vieren.

Op Pinksterzondag 23 mei mag ik weer als jullie voorganger in jullie midden zijn. Een mooi moment: feest van geestkracht en veerkracht, ademtocht die leven geeft. Dat we het voluit mogen vieren.

Voor de komende twee zondagen wens ik iedereen, onder leiding van Myrthe Leijdens en Dinie Eerland-van Vliet, hele inspirerende en goede samenkomsten toe.

Franck Ploum