Lezing 9 oktober kan niet doorgaan

Helaas kan de lezing van Gerard Gerritse niet doorgaan. Gerard is herstellend van corona, maar nu zijn vrouw Lieke ook deze infectie heeft opgelopen vindt hij het niet verantwoord om zondag naar de kerk te gaan. Heel jammer, dit was al de vierde datum en telkens is het corona die deze afspraken dwarsboomt.

Het koffiedrinken gaat wel door en we kunnen in de buurt van de lezing komen omdat Franck Ploum zijn nieuwe bundel ‘De schreeuw van de aarde. Zes bijbelse leerdichten’ meeneemt.

Wij herhalen hier de bijdrage van Franck in de laatste GastVrij:

“Het boek heeft meer het karakter van een gedichtenbundel dan van theologische betogen. Het zijn zes bijbelse leerdichten, korte poëtische teksten, over verlangen, over tochten door de woestijn, over leven verliezen en vinden, over liefde en naastenliefde, over geestkracht en navolging. En een hartenkreet voor het behoud van onze aarde, een toekomst die ook in onze handen ligt.

De teksten worden omlijst door illustraties van kunstenares Sylvia Thijssen die in haar eigen stijl de teksten heeft omgezet in verbeelding.

De schreeuw van de aarde
Uitgeverij Paris Books
Ongeveer 70 pagina’s
Geïllustreerd door Sylvia Thijssen

Het boek is vanaf 4 oktober verkrijgbaar in elke boekhandel. Maar zal op 9 oktober ook verkrijgbaar zijn in het kerkcentrum. De kosten zijn € 14,95. Dat is niet goedkoop voor een relatief dun boek, maar de huidige papierprijs is dusdanig dat het helaas niet ander kan om uit de kosten te komen.”

Welkom allemaal! En Gerard en Lieke wensen wij veel sterkte bij deze teleurstelling en van harte beterschap!

Met vriendelijke groet,
namens de kerkenraad,

Ben Hoexum, scriba