Alles afgelast

Wie mij een tijdje geleden had voorspeld dat ik kopij voor de kerkbode zou moeten aanleveren met de strekking “Alles afgelast” zou ik finaal voor gek hebben verklaard. Toch is dat nu helaas het geval door de uitbraak van het Corona virus.

De diensten voor de komende zondagen, waarin ds. Wim Jansen uit Veere en mevr. Nel Verburg uit den Haag zouden voorgaan, zijn volgens de landelijke richtlijnen van de overheid komen te vervallen.

En even vooruit blikkend : ook de lezing die ons gemeentelid Gerard Gerritse op 19 maart zou geven, is tot nader tijdstip uitgesteld.  Hetzelfde geldt voor de Leerhuisbijeenkomst die gepland stond voor 3 april, ook deze gaat niet door.

Toch is er nog iets te melden dat wél doorgaat, namelijk Sam’s kledinginzameling. U kunt in goede staat zijnde dames-, heren- en kinderkleding brengen bij Corrie Goudszwaard op het adres Sloestraat 48.  Ook schoenen, huishoudtextiel zoals lakens en handdoeken zijn welkom. Graag alles in gesloten plastic zakken.  U steunt hiermee gezinnen die in grote armoede leven.

Corrie staat paraat om alles aan te nemen op maandag 30 maart tussen 9 uur ’s morgens en 7 uur ’s avonds.    Alvast heel erg bedankt voor uw medewerking!

In de volgende kerkbode hopen we beter nieuws te lezen inzake de kerkdiensten, zeker met Pasen in aantocht. Afwachten maar.  Een feit is, dat we er weer eens met ons neus bovenop gedouwd worden dat het leven niet maakbaar is……

Tot slot:  een goed advies dan maar van de spreukenkalender:

“Leer uit gisteren, leef vandaag, en hoop op morgen”

Een hartelijke groet aan alle lezers.

Dirk Groenendijk